Leto 2021

Velika Mutacija  – Jupitra in Saturna in astrološki vpogled v leto 2021

 

Ko potujeta po Leto, ki je pred nami je leto novih energij in prebujanja, da prepoznamo lastne omejitve ter se odpremo spoznavanju kdo in kaj smo v resnici. Z letom 2021 počasi vstopamo v energijo Vodnarja, v  čas povezovanja, humanosti, v obdobje velikega tehnološkega napredka, digitalizacije, solidarnosti in enakopravnosti, pa tudi v obdobje nasprotovanj, uporništva in nepredvidenih dogajanj ….ko je vpletena Uranovska energija, se pač dogaja drugače kot pričakujemo.

Da lahko kot družba naredimo premik v novo dobo, smo se na nek način morali zaustaviti. Tako kot se med vožnjo z avtomobilom na križišču ustavimo, preden spremenimo smer vožnje. V planetarnem ciklusu Jupitra in Saturna, ki sta zadnjih 240 let potovala po zemeljskih znamenjih smo bili usmerjeni v materializem, v kopičenje materialnih dobrin in doseganje finančnih ciljev, sedaj pa izbiramo čisto novo pot.. .. A to je dolg proces in dolga pot.

Astrološki vpogled v prihodnost

Družbeno in gospodarsko dogajanje leta 2021 bo poleg ostalih planetov in planetarnih konfiguracij usmerjala konjunkcija dveh generacijskih velikanov, Jupitra in Saturna.

Na zimski solsticij 21.12. 2020 se bosta srečala na 0° st. Vodnarja, kar predstavlja  začetek novega ciklusa in Veliko Mutacijo. Ko potujeta po znamenjih zodiaka se po 240 let zadržujeta v vsakem elementu (ognjenem, zračnem, vodnem in zemljskem). V teh 240 letih se zgodi 12 konjunkcij v enem elementu, po 4 v vsakem znaku tega elementa.

Naslednjih 240 let bosta ustvarila 12 konjunkcij v zračnem elementu, po 4 v vsakem zračnim znamenju. V bližnji prihodnosti – leta 2023 pa bo tudi Pluton prestopil v znamenje Vodnarja. Uran pa leta 2025 v znamenje Dvojčka.

Kaj to za nas pomeni?

Jupiter, Saturn, Uran in Pluton, pa tudi Neptun so planeti, ki imajo velik vpliv na družbeno in gospodarsko dogajanje, na politične, finančne in socialne sfere. Njihov prehod (razen Neptuna) v zračna znamenja pa nakazuje izgradnjo novih temeljev in sodobnih struktur, ki nam bo omogočale drugačen način življenja. Poudarek bo na povezovanju, večji humanosti in skrbi za okolje, digitalizaciji, skrbi za človeka in družbo kot tako.

Kako lahko izkoristimo čas, ki prihaja za naše največje dobro?

Vsak prehod v novo, vsako novo rojstvo ni vedno lahko in tudi naslednje leto še ne bomo počivali na lovorikah…. Umira namreč staro in poznano, rojeva pa se novo. A ni potrebe, da nas je strah za prihodnost, saj je čisto vse kar obstaja sestavljeno iz svojih nasprotij, to je univerzalni zakon narave. Npr. v osamitvi in izolacija sobivata tudi svoboda in druženje. Ne bi vedeli kaj pomeni svoboda in je ne bi nikoli mogli občutiti in ceniti, če ne bi poznali njenega nasprotja – izolacije. Tako kot dan, ki ga sestavljata tema in svetloba, tako kot življenje, ki je rojstvo in smrt hkrati. Hraber je samo tisti, ki ga je tudi strah.

Vse je samo energija, ki se preoblikuje in sobiva. In samo od nas in našega pogleda je odvisno kakšen odnos imamo do življenja, do svetlobe, do teme, dneva, strahu, dogajanja in končno do sebe in sočloveka. Od nas je odvisno s katero vibracijo bomo hranili naše telo, čustva in um ter kako jo bomo koristili. Nas bo vodil pogum kljub temu, da nas je strah? Bomo širili ljubezen kljub sovraštvu. Odločitev in odgovornost pa je vedno naša domena.

Počasi se poslavljamo od zahtevnega in na nek način zelo posebnega leta, ki se ga bomo za vedno spominjali 

Resnično je zdaj pravi čas, da odpustimo tisto na kar smo preveč navezani in nima dobrih temeljev. Da odvržemo stara prepričanja in iluzije, navade, besede, razmišljanje…ki nam ne služi več in je že leta neuporabno, vse kar nas ne podpira ampak se tega držimo, ker se nam zdi udobno, varno in poznano. Le tako bomo lahko dali prostor novi in sveži energiji, le tako bomo postali dostopni za rast in razvoj celotne družbe in našega planeta.

Spustimo pretirano kontrolo in skrbi, saj na koncu imamo lahko pod kontrolo samo sebe, svoje počutje in misli. Ne bodimo osredotočeni na tisto, česar ne moremo spremeniti, ampak na tisto, kar lahko. To smo mi, vsak posameznik zase, ki združeni predstavljamo človeštvo.

Še malce spodbude….

Sposodila sem si besede Mahatma Gandhija, ki so mi blizu:

»Postani v letu 2021 sam tista sprememba, ki jo želiš videti v svetu.«

15.12.2020

 

Marjanca Vergan, ISAR C.A.P