O MANDALAH

Povabi veselje v svoje življenje s pomočjo kozmičnih mandal

 

Mandala je energijska slika, ki s svojo vibracijo, barvno kombinacijo in geometrijskim vzorcem prinaša harmonijo in ravnovesje v naše življenje.
Vse je energija, vibracija.
Energija je večna, ne moremo je uničiti, lahko pa ji spremenimo tok. Težave, bolezni, blokade na naši telesni, čustveni ali mentalni ravni nastanejo kot posledica energijskega neravnovesja ali blokad. v teh primerih je kroženje energije onemogočeno, zaradi česar prihaja do prej omenjenih težav.

V našem telesu je sedem osnovnih energijskih centrov – čaker in trije izven njega, ki vplivajo na pretok energije v našem telesu (na žleze z notranjim izločanjem in telesne organe), na miselne in čustvene procese, pa tudi na duhovne in socialne vidike življenja. Pri uravnotežanju energijskega pretoka v čakrah in splošen dvig vibracije so nam v veliko pomoč mandale. Kajti vsak geometrijski vzorec in barva imata svojo frekvenco valovanja, ki vpliva na določene energijske centre – čakre.
Energijsko ravnovesje pa je ključ do našega zdravja, sreče, zadovoljstva ter izpolnjenosti in povezanosti s samim seboj in drugimi.

Poudarjena središčna točka v vsaki mandali sproži zavedanje centra v nas samih. Stanje in bivanje v centru svoje zavesti pa sproži občutek harmonije, zaupanja vase in v svet. Center zavesti združuje in vodi, v astrologiji je to simbol Sonca. Tako je tudi v sami mandali. Sonce nam simbolično sporoča: Vsi za enega, eden za vse. To je energija, ki kroži, to je vibracija, ki daje ritem, osvetljuje, tako kot Sonce, ki sveti za vse enako.
Vibracija mandale povezuje vsa nasprotja, tako v nas kot tudi zunaj nas. Združevanje nasprotij pa predstavlja zavest samo po sebi.
Mandala je namreč kozmični diagram in ključ do enosti.

Mandala Spiritual flower

Kako izbereš pravo mandalo zase?
Zaupaj svoji intuiciji in notranjemu vodstvu. Energijo začuti v telesu tako, da se zaveš predela okrog srca. Preko stopal pa ostani povezan/a z zemljo in njeno vibracijo. Medtem ko nekajkrat podrgneš dlan ob dlan, še enkrat globoko vdihni in izdihni. S pogledom nato počasi in z občutkom preglej slike mandal. Mandala, ki prva ujame tvoj pogled, pokaže na energijo, ki jo tvoje telo pogreša in predstavlja najboljšo izbiro zate v tem trenutku.

Če pa želiš pomoč pri izbiri ti lahko pomagam.

Svetloba v meni, prebuja svetlobo v tebi

Marjanca Vergan

Upanišade, hindujski sveti spisi:

» Premika se. Ne premika se.
Je daleč in je blizu.
Je znotraj vsega tega in hkrati zunaj vsega tega. »

Imaš vprašanje zame?

11 + 8 =

Mandala 4 you