Misel ima moč ustvarjanja

 Prepoznajte svoje misli

 

Lahko so vaš najhujši sovražnik ali najboljši prijatelj.

Misli nas vodijo do besed, besede nas vodijo k dejanjem in dejanja k rezultatomKo izgovorimo misel, postane glas. Beseda je torej manifestacija naših misli, ki ima določeno vibracijo in moč ustvarjanja. Zato je pomembno, da smo pozorni na naše misli in besede, ki jih uporabljamo. Z besedami namreč ustvarjamo naše bodoče okoliščine, naš jutri. Čisto vsaka AKCIJA ima svojo posledico. Z vsako mislijo, besedo in dejanjem ustvarjamo. Beseda Karma ( zakon vzroka in posledice namreč  v prevodu pomeni – Akcija.

Zadnje čase sem bila kar zaposlena. Vse se je dogajalo naenkrat. Delo, učenje, izpiti, hiša, okolica… Ko sem se v nekem trenutku ujela in prepoznala kaj razmišljam in kako si govorim: “ Aha, še na sestanek moram! “ Zvečer se moram se učit… še astrološko karto moram naredit… Moram, moram, moram mi je odzvanjalo v ušesih. Pa saj ni res, to mi ni težko, želim si!  Zakaj  uporabljam besedo MORAM? To je besede teže, občutka nujnosti, ukaza, ne pa lahkotnosti, želje in zadovoljstva. In v tistem trenutku sem se zavedala, da še vedno določene besede uporabljam popolnoma podzavesto. In to so celo besede, ki niso moje, ampak sem ji tokom življenja pridobila in so nehote postale del mojega življena. Navada pač.

Ali pa primer, kako na vas delujejo besede drugih ljudi. Kolikokrat ste se pogovarjali in vam je nekdo povedal o drugi osebi nekaj slabega. Npr. Veš, bodi pozorna, ta je pa zahrbten in nesramen. Besede pa delujejo kot virus in če nismo pozorni, lahko to mnenje nekoga drugega podzavestno vpliva na naš način razmišljanja o tem človeku. Podzavestno imamo že neko mnenje, sodbo o nekom, ki ga sploh ne poznam. Imamo mnenje, ki sploh ni naše, ki lahko sploh ni resnično (je samo osebna projekcija nekoga) in od tu nastanejo vsi nesporazumi, slabi občutki, neresnice in težave. In v bistvu, ko o nekom nekaj slabega povemo, se to začne širiti kot računalniški virus in postopoma postane del resničnosti. Resničnosti, ki ni realna, je pa lahko uničujoča. Še hujše je, če ta »virus« delimo in razmnožujemo namenoma. Velikokrat nehote, zato je zavedanje in prepoznavanje naših misli in besed še kako pomembno.

Nenehno govorimo tudi sami s sabo. Kolikokrat smo si izrekli podobne besede kot: Sem predebela, nikakor mi ne uspe zadržat teže, nisem tako pametna kot drugi. Drugi imajo veliko boljše ideje….bolj so sposobni…nikoli ne bom imela dovolj denarja… V takih primerih uporabljamo besede v lastno škodo.

Pomembno je doumeti kaj beseda je in kako učinkuje. Ko besede uporabljamo v svojo KORIST in korist drugih, ko uporabljamo besede, ki ustvarjajo, ki opogumljajo, takrat se počutimo dobro v svoji koži, smo SREČNI in mirni. Kot pravi Don Miquel Ruiz: POSTANITE BEZGRAJNI V BESEDAH in že samo s tem osebnim DOGOVOROM boste popolnoma spremenili svoje življenje!

Energetski center, ki je povezan z govorom in razmišljanjem je 5. Čakra- Vishudda. Astrološko je 5. čakra povezana s planetom Merkurjem, Merkur pa v vedski astrologiji imenuje Budh (Buda), kar pomeni biti »buden«, torej tisti, ki je prisoten in opazuje.

Za boljše delovanje in harmonizacijo 5. čakre, naše komunikacije s seboj in drugimi, za prepoznavanje NAŠEGA avtentičnega notranjega glasu, si lahko pomagamo s kristali (Aquamarin), z uporabo cvetnih esenc, energetskimi vajami in  glasovnimi vajmi. Tako aktiviramo svojo božansko in ustvarjalno naravo. Vishudda, pomeni v prevodu “čiščenje, prečistiti”. Njena naloga je, da v množici vseh glasov, notranjih dialogov in misli, ki jih imamo in niso naše, prepoznati svoj pravi NOTRANJI GLAS. Glas, ki prihaja iz naše duše in je tisti, ki ustvarja mir, radost in predstavlja čist kanal za višji JAZ.

Prisluhnite svojim mislim, pravilno uporabljajte svoje BESEDE in postali boste kreator svojega življenja :))

Marjanca Vergan, ISAR C.A.P.